Att arbeta med musik, är det värt det?

En del säger att arbeta med musik är bra, och andra säger att den teorin inte fungerar i praktiken, andra väljer att inte säga någonting om saken. Vem har rätt? Visst, musiken har en kraftig inverkan på en persons sinne, musiken kan få en att slappna av, motivera till handling, glädja, eller få en att gråta, eftersom musiken för alla känslorna att komma på en och samma gång, som Per Gessle sa det. För att illustrera det, tänk på en riktigt väl dekorerat arbetskontor. Påverkar det de anställda att höja prestandan? Självklart! Färger, lukter, dekoreringen och hela stämningen eller miljön får arbetarna att må bra och att utföra sitt arbete som bäst. I Malmö finns det utmärkta kontor som motiverar arbete, för att lära känna dessa moderna platser klicka på länken och Läs mer om World Trade Center och deras lediga lokaler för arbete.

Som i exemplet innan, så påverkar miljön oss. Ännu mer musiken! Kan musiken hjälpa oss att arbeta ordentligt?

Att arbeta med musik VS. tystnadlediga lokaler i Malmö

Många arbetar med musik på i bakgrunden, men slutresultatet kommer att bero på vilken slags musik man lyssnar på jobbet. Snabbare rytmer får oss vilja röra på oss, kan vara bra när man utför fysiskt arbete, och saktare melodier hjälper oss att behålla lugnet under hård press. Nu finns det ju de som säger föredra tystnaden. Varför det då? Den här teorin grundas på att människans hjärna delar sin koncentration och ger halva hjärnan till att lyssna på musiken och den andra för att arbeta, och att det därför ger sämre resultat.

Vilket lag står du på?

Vare sig du tycker om att arbeta med eller utan musik, så väljer många att sätta på sin favorit playlist. Här finns några do’s n’ don’ts när det gäller att lyssna på musik på jobbet:

Vill du kunna jobba i en avslappnad miljö är det bra att lyssna på instrumentell musik.
Kontrollera volymen. För hög musik distraherar dig och andra som är runt omkring dig. Du kan kanske välja att använda ett par hörlurar.
Dessa kan vara långa och spelas upp under en lång tid, på så sätt behöver du inte stanna upp under jobbet.
Om du behöver snabbhet och takt, är rock, snabb reggae och salsa bra val.