För grannarnas skull

Du som är musiker älskar troligtvis musik. Säkerligen älskar du din egen musik väldigt mycket också. Det är lätt att dras med i euforin som en bra låt framkallar. Men det gäller att använda hjärnan lite också. Och inte bara lyssna på musikälskarhjärtat som härjar i bröstet. Det kan faktiskt finnas, tro det eller ej, de som inte älskar musik lika mycket. Eller så kanske de gillar musik, men inte samma som du. Om du tenderar att musicera mycket i ett område där andra människor försöker ha vardag, bör du ha ett visst tänk av hänsyn i bakhuvudet. Grannar kan nämligen vara antingen dina bästa vänner eller dina värsta fiender.
Ett steg på vägen mot glada sådana är att skaffa grym isolering. Vare sig det är lösullsisolering, tilläggsisolering eller något annat du är ute efter så kan Cremab isolering AB hjälpa dig. De finns i Stockholm.

I värsta fallIsolering

Det brukar börjas småskaligt när en grannirritation uppstår. Kanske är det du som spelar lagom högt en vanlig dag. Kanske försöker en av grannarna samtidigt lägga sin nyfödda bebis som aldrig sover. Då kan det bli kollision. Eller så är det du som tar med ett gäng musiker hem på jam-session en lördagskväll. Man skulle kunna tänka sig att grannarna har överseende på en helgkväll. Men vissa är helt enkelt känsligare för decibel än andra.
Om ni inte lyckas lösa problemet tillsammans finns även risken för att myndigheterna blir inblandade. Polismyndigheterna alltså. Och det är väl ändå bra onödigt? Se till att isolera ordentligt istället.
Många vittnar också om att man kan komma långt med dialog. Tala alltså om för dina grannar om du planerar något särskilt musikaliskt så att de kan skydda sig just den dagen.

Blidka de som blidkas kan

Det finns flera bra sätt att reta upp de känsliga extra snabbt. Men det finns faktiskt också strategier för att hålla grannsämjan vid liv även om man är musiker. Här kommer några tips på vad du kan göra för att slippa bli polisanmäld så fort du startar en spellista på telefonen:

• Meddela om det är något särskilt
• Svara alltid när grannarna ringer på dörren
• Skruva ner efter kl. 21 på kvällen
• Ljudisolera så bra du kan hemma