Inspiration, vart kommer den ifrån?

”Utan inspiration arbetar jag inte!” sa den unga mannen på kontoret. ”Att vara hela dagen instängd i ett kontor är långtråkigt”, mumlade han i skägget. Men det gick inte att göra mycket åt det. Han behövde ju ändå arbeta de långa dagarna i det tråkiga kontoret.
Men det behöver inte vara så tråkigt och inspirationslöst på jobbet. Finns det frukt, fina blommor (och så klart kaffe) förändras hela miljön. Om den unga mannen på kontoret haft alla fina blommor, goda äpplen och kaffe skulle han kanske inte sagt det han sa i början på den här historien, eller hur? Bekvämlighet är första steget till inspiration. Om du vill piffa upp ditt kontor så kan du kolla vilka kontorsmaterial DSFM har för Kontorsvaror i Stockholm i sin pappershandel. Förutom bekvämlighet, vad mer kan inspirera oss människor?

Musiken som inspirerar

Musiken är en av de bästa inspirationskällorna, men någon långt bak i historien måste ha inspirerat sig med musik för första gången. Hur blev personen som skrev den inspirerande musiken, inspirerad? Det finns många sätt. Miljön man befinner sig i kan inspirera. Även minnen och upplevelser. En del vaknar plötsligt mitt i natten och kommer ihåg drömmar som de sen lägger till i verserna på sin sång. Men det som mest inspirerar är känslorna, den mest kända av dem alla är kärleken. Det är därför många artister säger sig ha en Musa.

”Inspirerande musa”

Visste du att denna fras kommer från gamla Grekland och hänför sig till några kända gudinnor –muser – som inspirerade män till att skriva sånger, måla utsökta tavlor eller skriva poesi? Därför finns ordet Museum (platsen där man trodde dessa gudinnor levde). Så många har en inspirerande musa för att kunna skapa vacker musik. Andra får sina idéer från andra redan inspirerade personer och blandar det med lite av sitt egna. Om du vill inspirera dig för att kunna skriva bra musik kan du pröva med att:

• Bekvämlighet. En plats där du kan låta inspirationen komma till dig.
• Hitta en inspirerande musa.
• Lyssna till, titta på eller läs andras kreationer.
• Skriv, rita, eller måla det första som kommer fram just då och nu.