Det är inte det lättaste att vara ett rockband på väg mot framgång. Det viktigaste för att ta sig till de stora scenerna är att man repar. Man måste repa järnet. Allt måste sitta som berget, när man väl har en spelning. Då vill man inte stå och läsa texten från ett papper. Inte heller blir det bra om man hamnar i otakt med sina bandmedlemmar. För att kunna repa ostört är det bra om man slipper göra det hemma i någons vardagsrum. Det stör helt enkelt dem som försöker ha en normal vardag samtidigt. Man kan ofta hyra en lokal någonstans. Men också där finns det risk att grannarna klagar så småningom.
En tredje lösning är att bygga sin egen replokal. Kanske kan ett välisolerat stenhus passa bra? Då har man garanterat sin privata atmosfär där ingen stör. Och ingen heller kommer att bli störd när ni släpper loss era rocklåtar. MBAS är ett företag som kan hjälpa dig att bygga ditt hus. De har stor erfarenhet av allt inom bygg. Kontakta dem på MBAS om du vill veta mer.

Med tungan rätt i mun

För att huset ska bli lyckat måste man veta vad man gör. Även om du inte ska lägga en sten själv, så finns det jobb för dig att göra. Det ska ansökas om bygglov. Du måste ha tag i hantverkare som vet vad de gör. Dessutom kommer du behöva leta upp en tomt som passar, om du inte redan har en sådan. Det är alltså en del förarbete. Men resultatet är förhoppningsvis värt det.

Rum som är bra att ha

Om man får chansen att bygga ett helt eget hus, bara för att ha som replokal, finns det naturligtvis mycket att tänka på. Det är en chans som man inte bör kasta bort genom att vara för snabb i vändningarna. Det går ju att få till något riktigt speciellt och bra. Men då måste man vara klok från början. Här är några exempel på rum som kan vara bra att ha i det nya stenhuset:

 • Kök – litet eller stort bestämmer budgeten
 • Själva replokalen – gärna med plats för lite publik
 • Badrum – toalett är ett måste, dusch skadar inte
 • Sovrum – ibland kanske man vill stanna över natten.

Musik är livet. Det tycker i alla fall väldigt många. Man vill kunna lyssna på sin favoritmusik och drunkna i den. De som älskar musik har låtar och artister som de ständigt återkommer till. Ofta finns det något för alla sorters sinnesstämningar. Man har musikstycken som fungerar som tröst när man är ledsen. Det finns härligt, glad musik som firar med en när man känner sig uppåt, och så vidare. Ni förstår säkert tanken. Om man då inte kan dela sin musik med den människa man gillar mest av allt, då kan det uppstå problem. Förhoppningsvis kan man komma runt problemen, men det har funnits fall då de par har hatat varandras musiksmak så mycket att det lett till skilsmässa. Om en sådan är nära i ert fall, kan ni vända er till Advokatfirman Jan F. Urwitz. Den passar perfekt för er som letar duktiga advokater. Advokatbyrån finns i Malmö. Advokatfirman sysslar med bland annat familjerätt. Det är praktiskt att ha stöd från en advokat om ni inte kan komma överens på tu man hand.

Kompromissa som en rockstjärnaaffärsrätt

Det gäller i många fall att kunna kompromissa. Man kan förhoppningsvis hitta en lösning som funkar, innan ordet skilsmässa kastas in i leken. Kanske kan lösningen vara så enkelt som hörlurar? Med hjälp av två bra sådana kan ni båda lyssna på er egen musik samtidigt. Det saknas kanske lite gemenskap, men då slipper ni i alla fall störa er på att den andras musik låter vedervärdigt. Ni kanske också kan anstränga er att hitta en smal gemensam nisch där båda kan existera i musiken och lyssna på den högt – och resten i hörlurar.

Annat som kan leda till oenighet

Det är tyvärr inte bara era olika preferenser inom musik som kan leda till ett avslutat förhållande. Det finns en mängd andra saker som kan vara svåra att komma över. Ibland har man bara diskuterat sönder saker så att det inte finns en återvändo. Här är några grejer som ibland kan leda till uppbrott två parter emellan:

 • Barnuppfostran – inget är känsligare än vad ungarna ska få för gränssättning
 • Ekonomi – om man inte kommit överens om det innan man flyttar ihop
 • Inredning av det gemensamma hemmet
 • Släkten – att man inte kommer överens med den andras släkt

Som artist vet man att det inte är guld och gröna skogar hela tiden. Eller gröna skogar är det kanske förvisso när man kuskar mellan spelningarna. Men särskilt mycket guld kan ingen snacka om. Det är lite av ett dilemma. Samtidigt som man längtar efter att få ge sig ut på vägarna på en riktig turné, så har man vissa krav. Det är liksom inte samma sak när man har två spelningar på en dag. Eller när man måste sova i bilen, tvinga sin lillebror att köra och sen inte ens ha en loge att byta om i. Men någonstans måste man ju börja. Och att ha en turnébuss att åka runt i är väldigt coolt. Även om det bara är en större bil med din logotyp på sidan…
Det gäller dock att ta hand om det där fordonet. Särskilt om man inte har gott om det där guldet. Då tjänar man på att låta proffsen titta på bilen med jämna mellanrum. Kanske särskilt när det gäller däck. Vinterdäck, sommardäck, däckskifte, ja all däckservice, kan Autopulsen i Kristianstad sköta. Deras personal är grymma på däckbyte i Kristianstad. Så kontakta gärna Autopulsen för hjälp med din turnébuss.

Lyx på vägServa din bil väl

Även om man alltså inte har ekonomiska förutsättningar för ett vrålåk, så finns det knep för att få det lite härligt på vägen. Man kan få både komfort och lyx om man bara ger sig fasiken på det. Till exempel betyder det mycket om man kan få sova bekvämt. Det görs lättast med sköna kuddar. Även täcket är av betydelse, men eftersom man kanske sitter upp och sover är kudden som man vilar huvudet på viktigare. Den måste vara lagom hård och lagom mjuk. Och så måste alla som åker med på resan ha sin egen. Man vill inte ligga och lukta på någon annans kudde när man ska sova.

Service är viktigt

Som redan nämnts är det viktigt att ta hand om bilen. Det gäller inte bara däckbyte och däckservice, utan en mängd andra grejer som bör ses över med jämna mellanrum:

 • Oljefilter
 • Luftfilter
 • Tändstift
 • Kamrem
 • Vindrutetorkare

Musikträff

Det går helt enkelt inte att förklara. Visst, du älskar att höra ka-chinget när pengarna rullar in efter en konsert, eller om du inte valt den banan i livet, åtminstone när du får betalt för de timmar du spenderat med att lyssna på små tondöva barn som halvhjärtat försöker skrapa fram något som ska likna en melodi på sina ostämda skolrumsinstrument. Rena tortyren – men det är de pengarna som betalar din mat, så du står ut med det dag efter dag. Trots allt det, så brinner din kärlek för musiken lika starkt nu som dag ett. Även om ingen hörde, även om du inte tjänade ett rött öre på det, skulle du aldrig sluta spela. Hur skulle du då tycka om att träffa andra som du? På Karlaby Kros hemsida konferens.karlabykro.se kan du läsa om stället där just detta kan ske.

En chans att andas ut

Tänk dig alla Skånes musikanter på en och samma plats – olika människor i olika åldrar och från olika livssituationer, alla förenade av kärleken till musiken. Och nu kan du göra så att det sker – det har aldrig förr varit enklare att ordna en träff med andra som gillar det du gillar. Du behöver endast boka ett konferenspaket hos Karlaby Kro, planera dagens aktiviteter och se till så att dina inbjudna faktist kommer – så var det klart! Även om det inte handlar om en riktig konferens, kan det kanske vara bra att ordna en agenda, en motivationstalare som får alla att tänka efter huruvida de skulle kunna ägna mer tid åt att dela med sig av sin konst och hur de i så fall skulle kunna lyckas med det.

Vad ska göras?

• Det är nästan lika roligt att visa vad man kan som det är att uppleva det andra lärt sig – så kontakta deltagarna på förhand och fråga om de vill turas om att spela för publiken.
• Berätta om roliga erfarenheter ni fått vara med om.
• Njut av det anläggningen erbjuder: som hotell, bassäng, spa och restaurang.
• Ordna gärna en överraskning vid slutet av dagen – något som alla kan se fram emot.
• Lägg grunden till en vänskap som kan vara livet ut!

För att en artist ska lyckas ute i den vida världen krävs det inga jättebröst. Men det krävs självförtroende och för många sitter detta ihop med hur man känner sig i kroppen. De som har komplex för att gud inte gav dem ordentliga bröst, kan känna sig mindervärdiga och nedstämda. Att sen försöka rocka på scenen kan vara svårt, utan självförtroende. Då spelar det ingen roll hur mycket talang man har. Det finns dock hjälp att få. I Stockholm håller Laser & Estetik till. Det är en professionell klinik med bra rykte. Här kan man nu dessutom få veta mer om att göra en bröstförstoring utan operation. Deras skickliga kirurger hanterar också bröstlyft, bröstförstoringar och andra operationer.
Självförtroendet sitter inte i ett par förstorade bröst, men för många är dessa en stor hjälp på vägen.

De oundvikliga riskernaLaser & Estetik

Det går inte att sorglöst prata plastikoperationer, utan att också nämna riskerna. Det är ingen mening att trycka upp obehagliga bilder i människors ansikte, men man ska veta att till exempel en bröstförstoring är en operation. Det krävs ett visst ingrepp från en kirurg, oavsett hur själva operationen sen går till. Det innebär att man måste sövas och allt som har med narkos att göra medför också en viss risk.
Vidare ska såret läka efteråt och där finns alltid risken att det blir infekterat. Det gäller att man tar hand om sig själv och lyssnar på doktorns order.

BröstförstoringGrymma gig med rätt grejer

När ditt eget utseende på scenen stämmer, kan du börja fundera på nästa steg mot en grym show. Det krävs oftast inte elefanter eller kanonkulor för att publiken ska känna att du rockar. Inte heller kräver de att du omger dig av en 48-mannig symfoniorkester eller att du kastar ut Rolex-klockor i publiken.
Nedan följer en lista på sådant som gör sig bra på scenen och som ofta lyfter spelningen upp en nivå:

• Ljudet – absolut viktigast för en minnesvärd konsert
• Belysningen – bör stämma för en härlig stämning
• Pyroteknik – lite blygsam elda kan vara stämningsfullt och spännande
• Hemliga gäster – är ofta en bra idé som håller publiken på tårna
• Enkel scenografi – så att du och ditt band kan lysa

Du vet vad du vill göra med ditt liv: du vill bli en musikstjärna. Vägen till toppen är inte lätt, men du vet att du har det som krävs: viljan, kraften, tiden och talangen. Det är bara stålarna som fattas. De skulle du säkert också ha om du bara kunde få någon att köpa bostadsrätten du har där på Österlen – den som du fått i arv men vet med dig att du aldrig kommer att använda. Du har talat om det för alla som vill höra på, du har annonserat på Facebook och Twitter och försökt sprida ordet själv så gott du kan, men trots den rådande bostadsbristen verkar det som om ingen behöver just din bostadsrätt. Då är det kanske dags att kontakta proffsiga fastighetsmäklare i Ystad – sådana som vet hur man gör för att säljare och köpare ska finna varandra.

Så går det tillMäklare i Ystad

Du behöver pengar för att finansiera din musikkarriär. Du äger en bostadsrätt som vid försäljning kommer att ge dig mer än du nästan behöver. Det du behöver är mellanhanden: BF Konsult. Med över 40 års erfarenhet inom bostadsbranschen vet dessa mäklare precis hur de ska göra för att ditt gamla arvegods ska bli någon annans nya drömhem – någon som kanske inte finns med på din egen kontaktlista, men som sitter instängd i en trång liten lägenhet och längtar till den dag de kan ge just dig alla sina besparingar och flytta in i det hem de önskat sig så länge. Din fastighet exponeras optimalt med hjälp av både text och bild, så den potentiella nya ägaren faller pladask för huset och skriver på kontraktet.

En affär som gynnar alla

För att både säljaren och köparen ska kunna känna sig tillfreds med affären, är det viktigt att fastighetsrättens kvaliteter balanseras med köparens förväntningar. Det är också viktigt att din fastighet värderas innan du bestämmer det pris du vill be om. Denna värdering gör BF kostnadsfritt – men det är bara en av de många orsaker du har för att välja denna mäklarbyrå. Överväg även dessa fördelar:

• BFs kontaktnät består av starka potentiella köpare och investerare både inom och utanför Sverige.
• Din fastighet kommer att exponeras via både tryckta och digitala kanaler.
• Alla som besöker BFs kotor i Ystad eller Simrishamn blir bjudna på kaffe.

”Utan inspiration arbetar jag inte!” sa den unga mannen på kontoret. ”Att vara hela dagen instängd i ett kontor är långtråkigt”, mumlade han i skägget. Men det gick inte att göra mycket åt det. Han behövde ju ändå arbeta de långa dagarna i det tråkiga kontoret.
Men det behöver inte vara så tråkigt och inspirationslöst på jobbet. Finns det frukt, fina blommor (och så klart kaffe) förändras hela miljön. Om den unga mannen på kontoret haft alla fina blommor, goda äpplen och kaffe skulle han kanske inte sagt det han sa i början på den här historien, eller hur? Bekvämlighet är första steget till inspiration. Om du vill piffa upp ditt kontor så kan du kolla vilka kontorsmaterial DSFM har för Kontorsvaror i Stockholm i sin pappershandel. Förutom bekvämlighet, vad mer kan inspirera oss människor?

Musiken som inspirerar

Musiken är en av de bästa inspirationskällorna, men någon långt bak i historien måste ha inspirerat sig med musik för första gången. Hur blev personen som skrev den inspirerande musiken, inspirerad? Det finns många sätt. Miljön man befinner sig i kan inspirera. Även minnen och upplevelser. En del vaknar plötsligt mitt i natten och kommer ihåg drömmar som de sen lägger till i verserna på sin sång. Men det som mest inspirerar är känslorna, den mest kända av dem alla är kärleken. Det är därför många artister säger sig ha en Musa.

”Inspirerande musa”

Visste du att denna fras kommer från gamla Grekland och hänför sig till några kända gudinnor –muser – som inspirerade män till att skriva sånger, måla utsökta tavlor eller skriva poesi? Därför finns ordet Museum (platsen där man trodde dessa gudinnor levde). Så många har en inspirerande musa för att kunna skapa vacker musik. Andra får sina idéer från andra redan inspirerade personer och blandar det med lite av sitt egna. Om du vill inspirera dig för att kunna skriva bra musik kan du pröva med att:

• Bekvämlighet. En plats där du kan låta inspirationen komma till dig.
• Hitta en inspirerande musa.
• Lyssna till, titta på eller läs andras kreationer.
• Skriv, rita, eller måla det första som kommer fram just då och nu.

Du som är musiker älskar troligtvis musik. Säkerligen älskar du din egen musik väldigt mycket också. Det är lätt att dras med i euforin som en bra låt framkallar. Men det gäller att använda hjärnan lite också. Och inte bara lyssna på musikälskarhjärtat som härjar i bröstet. Det kan faktiskt finnas, tro det eller ej, de som inte älskar musik lika mycket. Eller så kanske de gillar musik, men inte samma som du. Om du tenderar att musicera mycket i ett område där andra människor försöker ha vardag, bör du ha ett visst tänk av hänsyn i bakhuvudet. Grannar kan nämligen vara antingen dina bästa vänner eller dina värsta fiender.
Ett steg på vägen mot glada sådana är att skaffa grym isolering. Vare sig det är lösullsisolering, tilläggsisolering eller något annat du är ute efter så kan Cremab isolering AB hjälpa dig. De finns i Stockholm.

I värsta fallIsolering

Det brukar börjas småskaligt när en grannirritation uppstår. Kanske är det du som spelar lagom högt en vanlig dag. Kanske försöker en av grannarna samtidigt lägga sin nyfödda bebis som aldrig sover. Då kan det bli kollision. Eller så är det du som tar med ett gäng musiker hem på jam-session en lördagskväll. Man skulle kunna tänka sig att grannarna har överseende på en helgkväll. Men vissa är helt enkelt känsligare för decibel än andra.
Om ni inte lyckas lösa problemet tillsammans finns även risken för att myndigheterna blir inblandade. Polismyndigheterna alltså. Och det är väl ändå bra onödigt? Se till att isolera ordentligt istället.
Många vittnar också om att man kan komma långt med dialog. Tala alltså om för dina grannar om du planerar något särskilt musikaliskt så att de kan skydda sig just den dagen.

Blidka de som blidkas kan

Det finns flera bra sätt att reta upp de känsliga extra snabbt. Men det finns faktiskt också strategier för att hålla grannsämjan vid liv även om man är musiker. Här kommer några tips på vad du kan göra för att slippa bli polisanmäld så fort du startar en spellista på telefonen:

• Meddela om det är något särskilt
• Svara alltid när grannarna ringer på dörren
• Skruva ner efter kl. 21 på kvällen
• Ljudisolera så bra du kan hemma

Som artist vet du hur viktigt självförtroendet är. Det går helt enkelt inte att ställa sig på scenen och rocka järnet om man inte känner sig bekväm. Det går inte att sälja in varken sig själv eller framträdandet om det är något som är fel. Det kommer också publiken att märka och man riskerar ett rejält fiasko. Ska man vara helt ärlig så finns det mycket som kan gå fel. Men på samma sätt finns det mycket som du inte ens kan påverka. Så i många lägen får man bara hoppas på det bästa. En förutsättning för att du ska känna dig bekväm är dock att du kan smila. Alltså att du kan visa tänderna mot din publik i ett stort leende. Denna gest räknar de garanterat med, kanske till och med flera gånger under giget.
För tandvård i Malmö kan du vända dig till tandläkare Thomas Lowerton. Det är ett proffsigt ställe där det jobbar trevliga människor. De kan hjälpa dig med tjänster som bara grymma tandläkare och tandhygienister fixar. Här får du tandvård på högsta nivå.

Förberedelse är A och OFriska tänder hos Thomas

Som vi kommer att nämna i nästa stycke så är det viktigt att förbereda sig. Det spelar ingen roll om det är en intim spelning för några stycken du har framför dig. Eller om det är en stor konsert med 2000 biljetter sålda. Du behöver fortfarande kunna texter och melodier i sömnen. Då är det lättare att släppa loss under spelningen.
På samma sätt behöver du ordna de praktiska detaljerna för publiken som ska komma. Toaletter, biljetter och sittplatser är bara några saker som måste stämma.

Rätt för framträdandet

Det är inte bara leendet som ska sitta för ett självsäkert framträdande. En del andra grejer krävs också. Men om man tänker till innan så kan alla få till ett lyckat gig. Här är några exempel på sådant som hjälper en på traven:

• Schyssta scenkläder
• Rätt belysning
• Förberedelser så att man vet vad som ska spelas, sjungas eller sägas
• Bra publik (här kan man inte bestämma själv, utan får hoppas på det bästa)

En del säger att arbeta med musik är bra, och andra säger att den teorin inte fungerar i praktiken, andra väljer att inte säga någonting om saken. Vem har rätt? Visst, musiken har en kraftig inverkan på en persons sinne, musiken kan få en att slappna av, motivera till handling, glädja, eller få en att gråta, eftersom musiken för alla känslorna att komma på en och samma gång, som Per Gessle sa det. För att illustrera det, tänk på en riktigt väl dekorerat arbetskontor. Påverkar det de anställda att höja prestandan? Självklart! Färger, lukter, dekoreringen och hela stämningen eller miljön får arbetarna att må bra och att utföra sitt arbete som bäst. I Malmö finns det utmärkta kontor som motiverar arbete, för att lära känna dessa moderna platser klicka på länken och Läs mer om World Trade Center och deras lediga lokaler för arbete.

Som i exemplet innan, så påverkar miljön oss. Ännu mer musiken! Kan musiken hjälpa oss att arbeta ordentligt?

Att arbeta med musik VS. tystnadlediga lokaler i Malmö

Många arbetar med musik på i bakgrunden, men slutresultatet kommer att bero på vilken slags musik man lyssnar på jobbet. Snabbare rytmer får oss vilja röra på oss, kan vara bra när man utför fysiskt arbete, och saktare melodier hjälper oss att behålla lugnet under hård press. Nu finns det ju de som säger föredra tystnaden. Varför det då? Den här teorin grundas på att människans hjärna delar sin koncentration och ger halva hjärnan till att lyssna på musiken och den andra för att arbeta, och att det därför ger sämre resultat.

Vilket lag står du på?

Vare sig du tycker om att arbeta med eller utan musik, så väljer många att sätta på sin favorit playlist. Här finns några do’s n’ don’ts när det gäller att lyssna på musik på jobbet:

Vill du kunna jobba i en avslappnad miljö är det bra att lyssna på instrumentell musik.
Kontrollera volymen. För hög musik distraherar dig och andra som är runt omkring dig. Du kan kanske välja att använda ett par hörlurar.
Dessa kan vara långa och spelas upp under en lång tid, på så sätt behöver du inte stanna upp under jobbet.
Om du behöver snabbhet och takt, är rock, snabb reggae och salsa bra val.