Ostörda rep

Det är inte det lättaste att vara ett rockband på väg mot framgång. Det viktigaste för att ta sig till de stora scenerna är att man repar. Man måste repa järnet. Allt måste sitta som berget, när man väl har en spelning. Då vill man inte stå och läsa texten från ett papper. Inte heller blir det bra om man hamnar i otakt med sina bandmedlemmar. För att kunna repa ostört är det bra om man slipper göra det hemma i någons vardagsrum. Det stör helt enkelt dem som försöker ha en normal vardag samtidigt. Man kan ofta hyra en lokal någonstans. Men också där finns det risk att grannarna klagar så småningom.
En tredje lösning är att bygga sin egen replokal. Kanske kan ett välisolerat stenhus passa bra? Då har man garanterat sin privata atmosfär där ingen stör. Och ingen heller kommer att bli störd när ni släpper loss era rocklåtar. MBAS är ett företag som kan hjälpa dig att bygga ditt hus. De har stor erfarenhet av allt inom bygg. Kontakta dem på MBAS om du vill veta mer.

Med tungan rätt i mun

För att huset ska bli lyckat måste man veta vad man gör. Även om du inte ska lägga en sten själv, så finns det jobb för dig att göra. Det ska ansökas om bygglov. Du måste ha tag i hantverkare som vet vad de gör. Dessutom kommer du behöva leta upp en tomt som passar, om du inte redan har en sådan. Det är alltså en del förarbete. Men resultatet är förhoppningsvis värt det.

Rum som är bra att ha

Om man får chansen att bygga ett helt eget hus, bara för att ha som replokal, finns det naturligtvis mycket att tänka på. Det är en chans som man inte bör kasta bort genom att vara för snabb i vändningarna. Det går ju att få till något riktigt speciellt och bra. Men då måste man vara klok från början. Här är några exempel på rum som kan vara bra att ha i det nya stenhuset:

  • Kök – litet eller stort bestämmer budgeten
  • Själva replokalen – gärna med plats för lite publik
  • Badrum – toalett är ett måste, dusch skadar inte
  • Sovrum – ibland kanske man vill stanna över natten.